tisdag 30 december 2008

Bubbel & babbel


Jag drack oförskämt mycket champagne under julen och nu står två flaskor André Clouet på kylning i skafferiet som är kallare än kylen. Det är inte omöjligt att de dricks upp imorgon på min Pre-New Year's Eve party. Dessutom serverar jag Bloody Mary, äppeltoddy eller mulled cider och vitt vin. Beroende på dagsform blir det kanske eller kanske inte nåt att tugga på, det lutar åt inte.

Nu ska jag berätta om julaftonsmiddag som var hemskt god. Till förrätt åt vi löjrom med det gamla vanliga, alltid gott. Sedan ankbröst med sås gjord på skyn med lite grädde och gelé, tärnad potatis stekt i ankfett och brysselkål sauterad i ankfettet och sedan sherrybräserad. Det var lent, knaprigt, fylligt och fingerlicking good. Far har äntligen fattat att jag gillar pinot noir så det blev en flaska av det till, god saft!


3 kommentarer:

Annika sa...

Åh, det låter ju grymt smarrigt!
Got Bytt till dig och ha en riktigt skön semester.

Annika sa...

Gott Nytt, så klart.
(Freudian slip? Jag skulle gärna byta med dig vad gäller din stundande resa...)

Unknown sa...

Freudianska felsägningar är aldrig fel... God bytt på dig med Annika!