Ja, jag fastnar i smaker och just nu har jag fastnat i den heliga treenigheten kål-soja-ingefära. Nästa vecka ska jag köpa tofu och börja experimentera, jag lider av tofuskräck men har bestämt mig för att jag kan äta den friterad, det har jag gjort och jag vred mig inte av obehag. Igår åkte jag till min älskade mormor och ja, det blev en carbsfest, igen, jag åt en wienerbrödssemla (sic!), gott och faktiskt inte lika mäktig som en vanlig sötebrödssemla. Men mer om det i nästa inlägg.
Innan vi åkte till mormor brhövdes lunch och jag bestämde mig för lchf-favoriten omelett men med en hör och häpna asiatisk touche. Och, tittar lite skamset mot hörnet, pocherad kyckling, ja, jag snöar verkligen in på saker. Det är en torr omelett men om du inte vill ha det gör du som du vill!
OMELETT MED SALLAD & KYCKLING 4 port
4 stora ekologiska ägg
1 pocherad kycklingfilé
2 champinjoner
2 salladslök
½ l strimlad salladskål
1 tumme ingefära
2 msk mörk soja
1 msk risvinäger
1 msk sweet chili sås
koriander
1. Blanda soja, vinäger och sweet chili till en sås och blanda med salladskålen och riv över ingefäran, strimla en salladslök och blanda salladen ordentligt. Dra isär kycklingfilén och blanda i salladen, för ett mer städad intryck struntar du i det.
2. Skiva en champinjon så tunt det bara går och strimla den andra löken. Vispa ihop äggen.
3. Värm en stekpanna och ha i en skvätt rapsolja, häll i äggen. Fördela svampen och löken över omeletten.
4. Vänd omeletten med två stekspadar när den är nästan helt torr, stek klart.
4. Servera med salladen, kycklingen och färsk koriander.
2 kommentarer:
Asiatiskt ÄR bäst!
Hälsar fröken Dill
(tänker laga detta till middag:
http://taffel.se/recept/laxbiffar-med-thaismak)
ja, herregud vad jag är fast! jag ska äta vietnamesik nudelsallad!
Skicka en kommentar