söndag 17 januari 2010

Veckans snabba

Det blivit mycket kyckling den här veckan, och det serveras ikväll igen, det här receptet (minus mangosås, apelsin, chili och mjöl) används till att göra dekonstruerade Clubbor, dvs utan brödet. Igår blev det en snabb lunch innan jag stack iväg på dansträff med de andra Galsen. Det var Annika på Smaskens som ledde mig i rätt riktning.


KYCKLING MED VITLÖK & SOLTORKADE TOMATER 1 port
1 kycklinglårfilé i strimlor
ca 5 soltorkade tomater, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade,
½-1 dl vispgrädde (ev. en skvätt vatten)
1 tsk torkad dragon
salt
vitpeppar
smör & olja


1. Sätt stekpanna på plattan och låt bli riktigt varm, häll på en slugg olja och en klick smör som borde börja fräsa och spotta på en gång. Släng i kycklingen och vitlöken och fräs hastigt, vitlöken kan bli lite brun, men inte bränd, så du måste vara snabb. Dra ner värmen och ta pannan från plattan.
2. Häll i tomaterna, fräs runt och häll på grädden och dragonen, sätt tillbaka på plattan. Om det är för varmt släck med lite vatten.


3. Puttra på lågvärme ca 5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Jag åt med lite lätt ångad romansallad, annars kan väl ris eller pasta eller nåt gryn funka också!

Inga kommentarer: