söndag 10 januari 2010

Lördagslyx!


Igår gjorde jag pannkakor till frukost, ja ni hörde rätt, pannkakor, men lowcarbar inte du undrar ni, jo men visst! Men jag gjorde helt underbara mandelpannkakor stekta i smör och sen med lite extra till bären! Vispad grädde och en bärsås hade varit ännu bättre, det blir liiite torrt i längden men riktigt mättande och en underbart lyxig start på helgen! Nästa gång ska jag prova med bara riven kokos i smeten, jag hade inte så mycket hemma så det blev nog bara nån matsked i nu. Dessutom är de glutenfria och om du inte steker i smör, laktosfria!

KOKOS- & MANDELPANNKAKOR ca 12 pannkakor
2 ägg
2,5 dl mandlar
1½-2 dl kokosmjölk
1 nypa salt
smör
olja


1. Mixa mandlarna ordentligt.
2. Vispa ner äggen i mandlarna och rör tills smeten är klumpfri, lämna smeten att svälla 15- 30 minuter.
3. Vispa ner salt och kokosmjölken tills smeten är slät. Stek pannkakorna i rikligt med smör och lite olja.


Njut!

Just det när jag skulle ta fram kokosmjölken från skafferiet så var den genomfrusen, den fick sjudas i vattenbad för att tina! Men en slutsats var att frusen kokosmjölk är dögott, jag ska definitivt gör glass, göra en sjuden äggkräm med kokosmjölk och sen röra ner ordentligt med riven kokos men utan socker....

3 kommentarer:

Annika sa...

Låter ju helt suveränt gott! Jag är svag för fina mandlar. Tackar för tipset :).

Mikaela Mars sa...

Mandelmjöl är så härligt, mjam! Lite kul att vi bloggade samma idag! :)

kristin sa...

@ Annika, det var suveränt och de var goda nästa dag också, nästan lite saftigare!

@Mikaela, ja det kändes lite lustigt! Men great minds think alike :)