söndag 31 januari 2010

Källa

Söndag, dagen som var min haaaatdag för i tiden har nästan blivit en favoritdag men bara nästan. Lång slapp dag med lite städning kanske eller fika med vänner (som jag iofs ALDRIG gör :) är rätt dålig på det där med fika), eller ta hand om orkidéerna eller sätta upp en tavla, ni förstår lågintensivt puttrande och pysslande som ändå känns produktivt. Denna långa slappa dag kröns av nån härlig middag, detta kan var en av de få gånger ni kommer se mig använda ordet härlig utan att mena det motsatt, är starkt allergisk mot "härliga" saker. Ibland (förr) blev det ofta pizza, tills skammen när de på pizzerian la till "Som vanligt då?! Hahaha" efter min beställning i telefon, ööh, "Ja.... som vanligt hehe" svarade jag, de såg mäkta belåtna ut med sig själva när jag hämtade pizzorna, det var inte elakt menat men.....

Ikväll ska vi experimentera fram "vietnamesiska" blandfärsbullar/frikadeller med ingefära, vitlök och chili och den gamla favoriten nudel- och kålsallad, ungefär som den som finns i det här inlägget men med lite fler ingredienser, lägger upp recept ikväll eller imorgon.

När jag var liten/bodde hemma var det alltid en lite extratrevlig eller genomtänkt middag på söndagarna, om det inte var trerätters blev det pizza, antingen eller inget mittemellan. Nu i efterhand tycker jag att det är en fantastisk idé, en avslappnad och ombonad avslutning på helgen och en uppladdning inför måndagen, då (tonåren) hatade jag det, att behöva sitta ner med föräldrarna under en evighetsmiddag när allt man ville var att låsa in sig på rummet eller gå ut och träffa vänner. Vad gör ni på söndagar, städar, tränar, ingenting, lagar mat, går på museum?
Happy söndagskväll!

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Söndagskväll är god mat, inte alltför avancerad och kanske lite TV-tittande (en rätt ovanlig aktivitet för mig), men det brukar vara en del sevärt typ Solens mat. Skönt att koppla av och gå ner i varv så att man somnar i hyfsad tid.

Nu är det snart dags för ostbricka med te framför Damernas detektivbyrå.
Hälsar fröken Dill