tisdag 5 januari 2010

MOVE OVER FRIES, BURGER'S GOT A NEW BF!


Allt med middagen blev gott förutom några hiskeligt ogoda cocktail tomater, här under kommer tips, recept och kommentarer på måltidens olika beståndsdelar.

HAMBURGARNA- Jag hittade ett recept på LCHF-recept där man blandar stekt bacon i färsen, oh boy vilket tips! Klipp baconet i strimlor stek till önskad knaprighet och blanda i färsen med peppar, inget salt, läs det här hos Serious Eats, hittat via FFL. Burgarna toppades av några skivor tolvmånaders lagrad herrgård från Allerum.
ROSTAD BLOMKÅL- underbart gott, de krispigaste, rostigaste bitarna smakar kinesisk Seaweed, snacka om umami. Och så enkelt att göra, dela färsk blomkål i önskvärda munsbitar, häll på lite olivolja och havssalt rosta ca 30 min 200 grader, rör om några gånger.
ÖRTSÅS MED SALLADSLÖK- Jag utlovade ju en fingerlicking good sås och det blev den, ingen falsk ödmjukhet här inte.

½ dl majonäs
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk torkad dragon
1 tsk finhackad dill
1 msk hackad persilja
2 msk hackad basilika
1 salladslök, tunt skivad
vitpeppar
örtsalt


1. Vispa ut majon med en-två matskedar av yoghurt, rör sedan ner resten pö om pö.
2. Blanda ner alla örter och smaka av med salt och vitpeppar, låt såsen dra minst en halvtimme innan servering.

Till serverades det en lätt dressad blandad sallad med cocktailtomater, en halv avokado, saltgurka, ketchup och senap.

Inga kommentarer: