tisdag 26 januari 2010

Kycklinggratäng

Precis som Dave från Hairy Bikers tycker jag att pocherad kyckling is the shit, eftersom den tillagas försiktigt i (förhoppningsvis) god vätska/buljong så är risken att den torkar ut minimal. Pocherad kyckling blir riktigt gott i olika sorts salladsröror, på en smörgås eller med en kall sås med råkost till för att inte säga i soppor eller som här i en snabb gratäng. Jag gjorde en portion men ökar upp den och ja det är ju rester från igår! Jag blandade direkt i gratängformen men använd en bunke om du inte vill kladda så mycket. Det som är texmex är alltså ost- och chilikombon och så koriandern till, men det är klart att man kan damma över lite spiskummin, korianderfrö och rökt paprika om man har tid och ork med sådant.

TEXMEXGRATÄNG MED POCHERAD KYCKLING 4-6 port
4 pocherade kycklingbröst
1 liter strimlad salladskål
4 salladslökar
1 chili
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
svartpeppar
färsk koriander
turkyoghurt eller gräddfil
Ugnsvärme 175 grader

1. Sätt på ugnen.
2. Strimla kycklingen, skiva löken och hacka chilin, blanda med kålen, crème fraichen och osten. Ta några varv på svartpepparkvarnen.
3. Häll över i en ugnsform och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är varmt och har fått fin färg.

Servera med en klick yoghurt och färsk koriander, om man inte är ynklig och sjuk gör man en sallad med goda tomater, gul lök och koriandern, smaka av med lite olja, färsk lime, salt och peppar.

2 kommentarer:

Mikkan sa...

Yay, kycklingsallad, måste göra't igen, godare än godast!

Unknown sa...

Ja, så gott med eller utan bröd!