fredag 15 januari 2010

I dream of nachos.....


Tänk att få äta lite nachos.... så här kunde det se ut innan lågkolhydratandet började :/ En böjd nacho blev ett pytte tacoskal, skitkul ju! Nu tror jag inte att alla ni matintresserade köper färdig tacomix men om ni nu gör det ska ni få ett enkelt recept av mig istället, billigare, godare och inga tillsatser. Bedöm hur mycket styrka du vill ha efter vem det är som ska äta!


TACOFÄRS
400 färs (välj själv vego, nöt, fläsk, fågel)
1 lök
2 vitlöksklyftor
(½-1 spansk peppar)
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald korianderfrö
3 msk tomatpuré
3 dl vatten
salt
svartpeppar


1. Finhacka lök, vitlök och chili. Fräs i rapsolja på medelhögvärme tills löken börjar mjukna lite, häll i kryddorna och fräs med tills löken är genomskinlig.
2. Tillsätt färs och låt den ta färg, rör ner tomtpurén och fräs en liten stund, späd med vattnet och låt puttra tills röran har tjocknat, smaka av med salt och peppar.
3. Krydda upp om du vill ha mer smak eller tillsätt mer vatten och låt smakerna puttra in ordentligt.

Förr i tiden åts detta till ostgratinerade nachos med jalapeño, behövs inte så mycket chili i färsen då, guacamole, lime, gräddfil och salsa.

Jag ber om ursäkt för de stora bilderna, de skulle varit mindre men jag orkar inte förminska dem nu!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Haha, vi har precis avnjutit texmex. Sedan jag läste Mats-Eric Nilssons böcker har det blivit HELT omöjligt att använda taco-halvfabrikat så vi kryddar själva och gör egen salsa. GOTTTT! (Till min stora sorg fanns bara omogna avocados i affärerna så jag är svårt avundsjuk på din guacamole.)
Hälsar fröken Dill

Unknown sa...

Och jag åt texmex igår! Dock utan nachos eller tortillas men lika gott för det!