söndag 10 januari 2010
P.S. Om pannkakorna
Kokosmjölken går givetvis att byta ut mot grädde eller mjölk och vill man ha fluffigare pannkakor kan man alltid ha i bakpulver alternativt, vispa äggulorna med mandeln och vätskan, låt svälla. Vispa vitorna riktigt hårda och vänd ner i smeten! Ni kankse inte bad om mer info men det fick ni ändå.
Dessutom kan ni läsa Helena Lindblads artikel om att vi hungrar efter mat på film i DN Söndag, Lisa FW är med på ett hörn!
Och just det, Mickan på Njutmaten har testlagat Skånska Skafferiets Amerikanska GI-pannkakor.
Äsch nu är jag i gasen, kolla Smaskens superba baguetter och Frk Dills hemligheter och experiment!
Så nu får det vara nog.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Hos mig skulle det bakas våfflor i helgen av smet gjord på rester av risgrynsgröt + riven sötmandel, äggulor, vispade äggvitor, mjöl, gräddmjölk, bakpulver, lite strösocker, vaniljsocker och smält smör.
Nu fastnade förstås första våfflan i övre delen av våffeljärnet. Mer smör i smeten kändes inte som något bra alternativ och en sällan använd plättlagg kom till användning istället.
Det blev då till slut de godaste plättar jag någonsin ätit. Fluffiga och med en lätt smak av mandel.
Vilket toppenbra sätt att bli av med risgrynsgrötsrester. Tänk lite saffran i så blir det verkligen saffranspannkaka i alla bemärkelser!
Skicka en kommentar