onsdag 4 februari 2009
"Den moderna kostläran bygger på mycket grönsaker. Även om man inte är helvegetarian eller råkostälskare, bör man ge stort uttrymme åt grönsaksrätter och sallader. De är, förutom att de är hälsosamma, så vackra i utseende och smak, att de ger ett högt kulinariskt värde åt vår matsedel. Skall man äta hela vegetariska måltiser måste man dock komponera ihop många olika grönsaker, som passar tillsammans och man bör beräkna rikliga portioner, i annat fall får familjen lätt den uppfattningen att man inte blir mätt på enbart grönsakskost. De olika sammanställningarna av grönsaksrätter gör också sitt till att man aldrig tröttnar på sådana rätter."
Kloka ord från Den Godaste Maten, 1949. Då kostade den 5:50!
Idag bjuder jag på en lätt supé, soppa, sallad och fruktsallad, inte vegetarisk men grönt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vad roligt med en gammal kokbok. Det är där jag själv hämtar en hel del inspiration. Senast nu i Stora kokboken från 1955 med en savojkålssallad. =)
Skicka en kommentar