söndag 22 februari 2009

För många kockar...


Igår var vi på middag hos föräldrarna, det var meningen att far skulle laga maten, mor hade nämligen deklarerat att hon inte tänkte lyfta ett finger. Efter två flaskor champagne skulle maten lagas och som far sa så är ju matlagning min avdelning... Det slutade med att alla stod i köket och hade ett finger med i leken men till sist var det jag och Amanda som lagade middagen. Så här såg menyn ut.

FÖRRÄTT
Halstrade pilgrimsmusslor med sallad och hallonvinäger.
VARMRÄTT
Hängmörad entrecôte med pommes frites, haricot verts och grönpepparsås.
EFTERRÄTT
Minisemlor, inte hemlagade från NK... vad gör mor om dagarna egentligen? Jo, hon springer på NK med far och köper Efva Attling glas.

Far hade även köpt en ny dekanteringskaraff med en rolig typ tratt som spred ut vinet, bild ovan.

Ikväll lagar jag inte mat, har inte lyft ett finger, Amanda gör köttbullar med sås gröna ärtor och nåt slags gurktillbehör. Jag är trött, var inne i stan och promenerade idag, från Slussen till Hornstull via Medborgarplatsen sen fika på Copacabana och då var jag hungrig. Det är i såna situationer low-carb är svårt, det blev en baguette med laxröra. Den var god MEN
1. Jag har svårt med lax i för stora mängder och det blev lite för mycket mot slutet.
2. På Taffel kan du läsa om överdosering av rödlök, Copacabana överdoserade dock med purjolök, fyra timmar senare så känner jag fortfarande av den.
Jag skulle ändå rekommendera smörgåsen, mättande och prisvärd.
Så här vackert var det när jag var på väg hem.

2 kommentarer:

Annika sa...

Men gud, det där köket ser ju helt otroligt coolt ut! Kan du inte ta en större bild nästa gång du är i dina föräldrars kök?
Menyn hade jag inte tackat nej till.
Kanske din mamma lever efter devisen been there - done that? Själv funderar jag allvarligt på att strunta i att baka semlor i år. Men barnens påtryckning kan få mig att ändra mig. Funderar på saken...
Låter kul på ditt nya jobb. Hoppas du kommer att skriva mer om det!

kristin sa...

Jag har nog fler bilder jag kan lägga upp! Dom gjorde om köket nu i höstas, nu är det pappas ögonsten, folk blir bjudna på middag titt som tätt så att de kan beundra köket!
Jo mamma är definitivt över det! Förstår henne, hon har inte bara fått laga mat för att hon tycker om det eller när hon själv har velat, det kan få vara pappas tur ibland nu!