Jag och Amanda mår rätt pyrt båda två, febriga och hon kan knappt prata, själv känner jag mig rådbråkad. Här kommer dagens recept.
FLÄSK PÅ WIENERSÄTT 4 port.
½ kg färskt, magert bogfläsk eller fläskhare
salt, peppar, ingefära
STEKNING
2 msk smör eller margarin
GARNITYR
12 små gula lökar
2-3 röda äpplen
½ liter kokande vatten eller buljong
SERVERING
½ kg gröna bönor
Skär köttet i skivor och krydda dem. Bryn fett i en stekpanna, stek fläskskivorna vackert bruna och flytta över dem i en bordsgryta. Skala och bryn även löken. Placera löken runt fläsket i grytan. Låt rätten steka sakta omkr. 30 min. Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Tag bort kärnhusen, men skala ej äpplena. Stek äppelklyftorna hastigt i lite fett och lägg dem i en rad ovanpå fläsket. Låt rätten steka tills fläsket är mört. Serveras omedelbart med kokt potatis och gröna bönor.
OBS! Tänk på att det ska vara torkad ingefära
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar