tisdag 10 februari 2009

Nöff, nöff!

Nu är det ju förskräckligt att äta upp något så gulligt som en gris, jag skulle vilja ha en egen liten gris. De är ju så intelligenta, sympatiska och dessutom så lika oss, hur märkligt är inte det?!
Trots detta så äter jag mer än gärna en bit gris och här är några av skälen.
1. Fläskkött är gott och passar med många olika smakkombinationer från östeuropeiskt med surkål, kummin och senap till asiatiskt med chili, ingefära och citrongräs och självklart svenskt.
2. Fläskkött är magert, fettet ligger inte insprängt i köttet utan ligger runt om så man kan använda det för att hålla köttet saftigt och mört när det tillagas för att sedan skäras bort.
3. Fläsk är dessutom lättsmält för kroppen.
4. Grisar tillhör vårt kulturarv.
5. Grisar äter mer än gärna köksavfall och så släpper de inte ut metangas.
6. Fläsk är billigt

Sen finns det säkert hundra skäl till varför jag inte ska äta fläsk men de kan ju någon annan få åsikter om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nöff på dig!
Vi har haft grisar här hemma i några omgångar. De är verkligen jättrevliga djur. Köttet blir otroligt gott med mumsande,bök och stök i jorden. De kan sätta knorr på tillvaron om man så säger.

Må så gott/ Mimmi

Fröken Dill sa...

Vilken liten söting! Min kompis hade en minigris men den blev för stor och bortskämd för att bo i stan. Jättejobbigt att ALDRIG få vara i fred när man gick ut med grisen, tyckte kompisen också. Grisen fick flytta ut på landet och kompisen skaffade barn istället.

Hälsnnigar från fröken Dill