tisdag 24 februari 2009
Fastlagsbulle
Vi äter semlor idag för att vi förr i tiden fastade innan påsken och därför passade man på att hotta upp torra, trötta bullar med grädde och mandelmassa dagen innan fastan började. I Sverige kallas den dagen fettisdagen, i Frankrike Mardi Gras (fet tisdag), i de riktigt glada katolska länderna sa man farväl till köttet med riktig stil, carnevale. Under riktigt hård katolsk tid fick man inte äta kött, ägg eller mejerier då det ansågs att en mätt och nöjd själ var lättare förledd i synd. Jag minns när jag var liten i England och man fick pannkakor på Shrove Tuesday, allmänt känd som Pancake Day, pannkakor med strösocker och färskpressad citronsaft på eller min riktiga avorit, tärnad tomat med riven ost, dregel.
Så tänker ni fasta imorgon? Nä, inte jag heller! Så här såg några av mina minisemlor ut idag. Stora till vänster för jämförelse.
Och specialarna, fr.v 1.helt naturella, ofyllda semlor 2.enbart fyllda med grädde 3.enbart fyllda med mandelmassa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Kristin! Du gissade ju alldeles helt rätt. =) /razart.se
Det är klart du ska få pris. Någon gång nästa vecka. Hämtas i butiken eller skickas. =)
Vilka söta små skapelser!
Tack så mycket! Komplimager från husmodern är väldans trevligt.
Skicka en kommentar