ca 1.25 kg karré med ben eller ca 1 kg utan ben
KOKSPAD
1 liter äppeljuice eller måltidsdricka
1 tsk salt
1 msk kinesisk soja
2 krm krossad svartpeppar
1 tsk hel kardemumma
1 tsk szechuanpeppar
1 kanelstång
5 vitlöksklyftor
50 g färsk ingefära, skivad
1 bit purjolök
1 svenskt rött äpple, kvartat
½ liten blodapelsin
400 g palsternacka
1 burk ekologiska små vita bönor
1 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
ev. skalet från ½ citron
salt, vitpeppar
1. Skala och skär ner palsternackan i jämnstora bitar, koka i saltat vatten tills mjuk. Häll under tiden av bönorna och spola av dem, häll dem i kastrullen och låt dem bli varma.
2. Häll av kokspadet men spara en ½ dl. Mixa palsternackan och bönorna med crème fraiche, persilja och ev. citronskalet, spä med kokspadet om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar