torsdag 19 februari 2009

Hallååååå! Är det någon där?


Oj, oj, oj, mellan influensans efterdyningar, nytt jobb och diverse sociala plikter så har jag inte haft tid eller ork att blogga! Dessutom så har min kamera varit hos mina föräldrar sen i fredags. Så vad kan jag berätta om veckan som gått? I måndags började jag på mitt nya jobb! Och vad roligt det är! Jag står ensam i ett kök, dricker te, lyssnar på P1, lagar mat och bakar bröd, än så länge stortrivs jag! Och så här har veckans meny sett ut!

MÅNDAG- Fisk i ugn med saffran-och-morotssås med kokt potatis
TISDAG- Majs- och kikärtssoppa, pannkakor och sylt.
ONSDAG- Fullkorsnspaghetti med köttfärsås.
och
FREDAG- Marinerade kycklingfilér med klyfpotatis och kall currysås, morotssallad med russin och så lite marinerade bönorna.

Innan maten får de små liven en grönsakstallrik, rätt standard, morot, gurka, paprika, blomkål, salladsblad och så en liten dipsås till. Dessutom har jag serverat vitkålssallad och igår när jag inte hade nåt att göra så marinerade jag kidneybönorna. Och så baka bröd varje dag, i tisdags blev det 'frallor' som på grund av sin lite hjärtliknandeform snabbt blev döpta till kärleksbullar, urk. Igår bakade jag fyra dinkellimpor, två med pumpafrön och lite havssalt på. Idag är jag ledig men sitter och försöker fundera ut menyn för resten av februari och hela mars, det saknas några dagar sen är jag färdig. Dessutom förväntas jag väl göra semlor snart, när är fettisdagen?

Hemma har det inte blivit mycket matlagning, en stor sats köttfärssås i söndags har räckt hela veckan men nu får det vara nog med köttfärssås. Skulle gärna helsteka en kyckling i ugnen men jag har ju ingen ugn, så istället kommer jag koka kycklingen och sen får vi se om jag stycker den och steker bitarna gyllene eller om jag bara gör en sås och serverar till. Och så lite spetskål till. Eftersom jag inte fotat nåt nytt, det blir så tråkiga bilder med mobilen så får ni en bild på några får från Löparö.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken värdefullt arbete du utför, laga mat till de små.
Var kokerska på ett dagis utanför Umeå en kort tid innan vi flyttade söderut. Det var bland det tacksammaste jag gjort.

Fettisdagen blir nu på tisdag, v.9

Må så gott/Mimmi

kristin sa...

Åååh tack för infot! Då måste jag göra semlor till tisdag helt enkelt!

Stoned potato sa...

Låter suveränt!

Mina inhopp i köket på föräldrakollektivet var kanon, speciellt när man fick med sig några små assistenter på inköpsrundan i Feskekôrka.

Se upp med chokladpudding, dock (min blev en impopulär bajssnackis, suck ...)