tisdag 3 februari 2009

Det var bättre förr

Så här ser kokboken som omnämns i det förra inlägget ut. Matstyling har förändrats en del på 60 år. Maten också för den delen.

Läckerheter Fr.v-h Kall äggrätt med grönsås. - Kalvfilé à la Oscar. - Rund kabarébricka med: Inlagd sill, böcklingägg, räkaladåber, små köttbullar och tomater. - Marienerade musslor. - Majonnäsfyllda tomater. - Avlång kabarébricka med: Kaviar med lök, uppskuren korv och Italiensk sallad. - Kokt lax.

Höstdesserter Fr.v-h Färsk frukt. - Bärfylld melon. - Bärpaj. - Nyponpudding. - Plommontårta

Nu har ni en strålande chans att få ett äkta svenskt recept ända från 1949! Ni kan välja från läckerheterna ovan eller så ber ni bara om en kategori! Dessutom kostar tre recept från 1949 lika mycket som ett från 2009, prisfest i kristid!
Detta är den officiella premiären för "Mat från 1949 veckan"! Om jag får tillräcklig respons vill säga.

1 kommentar:

Lisa sa...

jajaja! Hurra! Snääääälla?