fredag 11 december 2009

Premiär


Årets första skinksmörgås med Apotekets senap, hemlagat kaneläpplemos och nygräddat knäckebröd, skinkan var dessutom alldeles nygriljerad. Det kommer komma inlägg i julkalendern om griljering, senap och knäckebröd trots att jag i dagarna har läst tre inlägg på andra bloggar om och med recept på knäckebröd. Igår fick jag en burk med Apotekets nya senap, Provisorns, jag har inte smakat på den ännu men den står i kylskåpet och väntar på att jag ska ta en skinksmörgås senare, till det tänker jag dricka Julmust. Jag är hemligt störtförälskad i Julmust. I skinksmörgåsar med för den delen men det är ingen hemlighet.

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Ska bli spännande att höra vad du tycker om senapen, man har hört mycket talas om den!

För mig blir det nog inte skinkpremiär förrän den 23:e hos "svärmor". J:s familj har en stark tradition med testning av julskinkan den 23:e.

Min favoritsenap till julskinka är min mammas hemgjorda, baserad på Colemans senapspulver. Illstarkt och väldigt gott.
Tycker fröken Dill

kristin sa...

Folk har så mycket regler kring julmat, en kompis äter ingen julmat innan Lucia, andra ingen innan julafton, jag äter den när jag känner för den. Efter julsäsongen så är jag oftast så trött på julmat att jag inte blir sugen förrän mitten av november igen! Jag ska som sagt testa senapen med skinka lite senare men jag har provsmakat den och jag gillar den! Speciell och distinkt smak men riktigt god.

Anonym sa...

Hej Kristin. Vad gott med Julskinka. Men jag väntar nog några dar till, innan jag smakar.
Trevlig lördagkväll./ Birgitta

kristin sa...

Nu är det julskinka mest hela dagen för min del men jag respekterar andras riter & ceremonier kring julmat ;)
Trevlig lördagskväll du med Birgitta & tack för att du tittade in!