onsdag 2 december 2009

LUCKA NR. 2

Enkelt och snabbt tips till glöggkvällen, att ge bort eller något för barnen att hjälpa till med på julpysslet, de mindre barnen behöver bara hjälp med hackningen, om barnen är kinkiga med mörkchoklad går det att byta till ljusare. Självklart kan du mixa och blanda olika torkade frukter, nötter och bär!

TORKAD FRUKT MED MÖRKCHOKLAD OCH NÖTTER ca 25 st
2 dl torkade aprikoser
10 torkade fikon
10 torkade katrinplommon
1 dl pistagenötter
150 g mörk choklad
småbullsformar (papper)

1. Grovhacka frukten och blanda, lägg ungefär en matskedsstor klick av frukterna i formarna som står på en tallrik eller plåt.
2. Hacka nötterna till en estetisk njutningsfull blandning av lite grövre bitar och små pulver liknande bitar. Häll i en skål som står bredvid fruktformerna
3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Ringla den smälta chokladen över den torkade frukten och toppa med pistage innan chokladen stelnar till. När alla är chokladiga och pistagiga täck med folie och ställ i kylskåpet eller på balkongen i en timme.

Inga kommentarer: