fredag 4 december 2009

LUCKA NR. 4

Hoppla Pålle! Nu kommer ett lite recept på ett glöggtilltugg! Visst kan du bara ställa fram pepparkakor och en ädelost men det här är väl både roligare, vackrare och mer imponerande?!

ÄDELOSTBOLLAR ca 40st
250 g ädelost
1dl Kesella
25 g valnötter

1-2msk konjak
1 krm finmalen kryddnejlika
½ tsk mald ingefära
25 pepparkakor

1. Mixa ädelosten med kesellan, konjaken (kan uteslutas) och kryddorna ordentligt i mixer. Ställ i kylskåp och låt stelna 1-2 timmar.
2. Krossa pepparkakorna rätt fint, ska inte bli ett pulver men det är lättar att rulla bollarna om bitarna inte är för stora. Häll krosset på en tallrik eller bricka
3. Ta fram ädeloströran och gör bollar med hjälp av teskedar, de ska inte vara för stora, små munsbitar. Rulla bollarna i pepparkakskrosset och lägg på ett fint fat.

Servera så fort som möjligt, pepparkaksmulorna blir blöta och lite mosiga om de får stå för länge.

Vad gäller bilder. Jag har bilder på de här bollarna och annat som jag gjorde förra julen men de befinner sig på min dator som är död... jag får hitta på lite alternativa bilder helt enkelt.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Mums, jag tror faktiskt att jag råkar ha en liten skvätt konjak kvar i skåpet. Nu ser jag att den kan komma att hamna i något gott. Vi har faktiskt inte haft något glöggmys hemma än.
Hälsar fröken Dill