tisdag 1 december 2009

Middag

Idag har jag rengjort ugnen och fläktfiltret... you don't even want to know.

Nu står preppen till en av mina favorit snabbmiddagar i ugnen, titta vad fin ugnen ser ut!

Jag lagade ofta det här när jag var barnflicka och några gånger på förskolan. Smakarna blir antingen marockanska med mald kanel och lite ingefära i såsen med couscous och broccoli till eller så drar smakerna till Italien som ikväll med basilika och oregano med spaghetti och parmesan till! Fusket är färdiga kalkon köttbullar... om du gör egna italienska köttbullar kan du krydda dem med massor av grönt, vitlök och riven parmesan i smeten, ge köttbullarna en stek yta och låt dem gå klart i tomatsåsen i ugnen. Minska vitlöken om dina små liv inte är ett vitlökfreak som lilla Noam var!

CHEATING SPAGHETTI & MEATBALLS
500 g krossade tomater
3 stora vitlöksklyftor, pressade
1 dl hackad basilika
1 tsk torkad oregano
1 msk socker
½ tsk salt
1 msk olivolja
svartpeppar
1 pkt kalkonköttbullar
parmesan

Ugnsvärme: 200 grader

1. Sätt på ugnen. Blanda allt förutom köttbullarna och parmesanen i en ugnsfastform och sätt in i ugnen. Lägg köttbullarna i tomatsåsen efter 30 minuter och låt bli varma.
2. Koka upp pastavattnet och lägg i pastan strax efter att du lagt köttbullarna i tomatsåsen. När det är en minut kvar på pastan strö över riven parmesan på köttbullarna i tomatsåsen och gratinera snabbt under grillen. Ta ur ugnen.
3. Lägg en klick smör i en pastaskål, häll på en sked pastavatten (så att smöret smälter) blanda med den avrunna pastan och ät med såsen och köttbullarna.

Och massor av färsk riven parmesan och hackad persilja och basilika!! Och ett glas beaujolais nouveau!

*EDIT* Om du gör egna köttbullar behöver inte tomatsåsen tillagas 30 minuter i ugnen innan, då blandar du bara ihop såsen, lägger i köttbullarna och låter allt tillagas 30-40 minuter i ugnen!

Inga kommentarer: