måndag 21 december 2009

LUCKA NR. 21


Tänd ljus, ta en glögg eller tre, sätt på lite julmusik, rosta kastanjer och glöm bort julrusch, shoppinghets och julbordsfrosseri för en stund.

ROSTADE KASTANJER 4 portioner
ca ½ kilo kastanjer
smör
salt

Ugnsvärme: 225 grader

1. Sätt på ugnen. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj och ställ i en ugnsform. Rosta kastanjerna mitt i ugnen 25 minuter.
2. Ställ fram en skål med smör, salt och knivar. Skala kastanjerna med kniv (eller händerna om du föredrar det. Ät med salt och smör.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Å, jag älskar kastanjer. Såg jättefina till salu häromdagen... men när ska vi ha tid att laga dem? Å andra sidan finns det väl ett liv efter jul också.
Tror fröken Dill

kristin sa...

Ja, här på andra sidan jul fanns det visst ett liv också!