Trevlig present att ta med till glöggfesten!
KRYDDIGA CASHEWNÖTTER
500 g osaltade cashewnötter 1 tsk chilipulver 1 tsk korianderfrö 1 tsk spiskummin 2 tsk salt olja till stekning, inte olivolja
1. Värm olja i en stor stekpanna, det ska vara ungefär en bottenskyla av olja. Häll ner nötterna i den varma oljan och rör hela tiden med en trägaffel. Ta upp nötterna ur stekpannan eftersom de blir ljust gyllene, nötterna fortsätter tillagas även utanför pannan, och låt dem rinna av på hushållspapper.
2. Blanda kryddorna med saltet. Häll kryddblandningen över nötterna när alla nötterna är stekta och avrunna, blanda och se till att alla nötter är täckta.
3. När nötterna har svalnat skakar du av den överflödiga kryddblandningen i t.ex. ett durkslag. Nötterna håller 1-2 veckor i luftätt burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar