Jag struntade i att uppmärksamma kanelbullensdag för att jag var så trött efter besöket på akuten men nu kommer ett litet bullinlägg. Det blir inga recept på själva vetedegen utan bara några fyllningar som jag brukar göra.
KRISTINS FYLLNING NR1
75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 äpple
1 lime, zest & saft
1-2 cm färsk ingefära
Kokosflingor
Vispa smöret mjukt,om smöret inte är mjukt nog går det inte att vispa in limesaften. Grovriv äpplet och rör in i smöret med sockret. Finriv ingefära och limezest och blanda ner i smöret med limesaften. Strö kokosflingor på bullen när du penslat den.
KRISTINS FYLLNING NR2
75 g rumsvarmt smör
½-1 dl socker
50 g mörk choklad
1 dl torkade aprikoser
Riv eller hacka chokladen, hacka aprikoserna och blanda allt i smöret. Socker mängden bestämmer du själv, tänk på att aprikoserna bidrar med mycket sötma.
KRISTINS FYLLNING NR3
75 g rumsvarmt smör
1 dl socker
½ vaniljstång
1 dl torkade tranbär
Dela vaniljstången, strö över lite av sockret och skrapa ur vaniljfröna med en kniv med hjälp av sockret. Blanda allt med smöret.
Mumsmums
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar