torsdag 16 oktober 2008

SNABBMAT



Jag utlovade snabba middagsrecept och nu måste jag väl infria det löftet!

FISK MED ITALIENSKT TÄCKE

1 pkt fryst blockfisk
1 l mycket kallt vatten
2 msk salt
5-10 soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
1 sardell
½ dl färskriven parmesan
½ dl svarta oliver
1 citron, zest och saft
1 burk creme fraiche
couscous
cocktailtomater
persilja
sockerärtor

Ugnstemperatur: 200 grader

1. Skär fisken i 4 portionsbitar. Blanda saltet med det kalla vattnet och lägg i fisken, låt den dra 15 minuter.
2. Mixa under tiden soltorkade tomater, vitlök, sardell, parmesan och oliver. Spä med lite olivolja och citronsaft efter smak.
3. Ta upp fisken och torka av ordentligt. Smörj en ugnsfastform och lägg i fisken. Bre över tomatröran och stoppa in i ugnen 10-15 min.
4. Koka couscous och blanda med hackad persilja, halva cocktailtomater och sockerärtor.
5. Blanda creme fraiche med citronzest, citronsaft, salt och peppar. Servera allt tillsammans.

Inga kommentarer: