måndag 6 oktober 2008

Sunday Treat

Helgen har varit lite annorlunda och ansträngd. Tillbringade tio timmar på akuten i fredagsnatt. Det är kul att ha ont, följdaktligen behövdes det en söndagstreat, speciellt eftersom det blåste full storm utanför fönstret!

BROWNIES MED FRUKT & NÖTTER
ca 30 bitar

125 g + 25 g mörk choklad
1 dl valnötskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl torkade aprikoser
2 färska fikon
2 dl vetemjöl
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
3 dl socker
4 ägg

Ugnstemperatur: 175 grader

1. Grovhacka 125 g av chokladen, lägg i en djup tallrik och förbered ett vattenbad. Ta fram smöret.
2. Grovhacka valnötter, resten av chokladen, aprikoser och fikonen. Skala fikonen först, det går lika bra att använda torkade fikon, ta 6 st då.
3. Blanda kokos och valnötter med mjölet, saltet och vaniljsockret.
4. Rör smöret och sockret poröst, tillsätt äggen ett i taget.
5. Smält chokladen försiktigt över det förberedda vattenbadet och blanda sedan ner i smeten. Tillsätt mjölblandningen och vänd till sist i frukt- och chokladhacket.
6. Häll smeten i en välsmord form, 20x30 cm. Eller klä den med folie.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen 20-30 minuter, känn med sticka efter 20 minuter. Kakan ska vara fuktig men inte kladdig och ytan ska vara torr och lätt sprucken.
8. Låt kakan svalna och skär i fyrkanter. Håller 2-3 dagar i burk eller 3 månader i frysen!

Inga kommentarer: