onsdag 8 juli 2009

Grillad pastasallad

Det här åt jag precis! Yumyum, finns det någon som inte gillar grillsmak?


GRÖN GRILLAD PASTASALLAD
300g liten pasta ex. gnocchi, farfalle
1 pkt fetaost
1 liten zucchini
1 grön paprika
2 knipplökar
1 litet huvud romansallad eller gem
färsk mynta
1 citron
olivolja
flingsalt
svartpeppar


1. Skiva zucchinin ca 5mm, skär ner paprikan i munsbitar. Ansa löken, skär stjälkarna ca 2 cm och kvarta löken.
2. Låt en grillpanna bli riktigt värm och koka upp pastavatten. Grilla grönsakerna i omgångar tills de mjuknar och får fin färg, lägg över i en stor skål.
3. Koka pastan. Pressa citronen och blanda med flingsalt, ansa salladen och riv den i munsbitar, repa myntan och riv ner de största bladen.
4. Häll av pastan och blanda med de grillade grönsakerna, lite olivolja, citronsaft och färskmalen svartpeppar. Bryt över fetaost, salladsbladen och mynta vänd ner allt försiktigt och smaka av. Tillsätt mer citron, olja, salt och peppar efter smak.

Inga kommentarer: