Enkel och mäktig kaksmet som sufflerar högt över formens kant i ugnen
innan den kollapsar och faller ihop till en seg och kladdig njutning som
kommer att omdefiniera din syn på kladdkakan.
CHOKLADKAKA UTAN MJÖL
200
g choklad (45-50% kakaohalt)
200
g smör
220
g socker
4
ägg, separerade
Ugnsvärme:
180 grader
- Sätt på ugnen. Klä botten på en 23 cm springform med bakplåtspapper och smörj hela formen med smör.
- Hacka chokladen och smält med smöret över vattenbad.
- Vispa gulorna med hälften av sockret tills vita och luftiga. Vänd ner choklad smeten.
- Vispa vitorna till hårt skum och vispa ner sockret lite i taget tills smeten är blank och bildar vackra sidenband.
- Vänd ner marängsmeten försiktigt i chokladsmeten och häll i formen.
- Grädda i 40 minuter eller till en sticka kommer ut torr.
Låt
tårtan svalna innan servering, den ska kollapsa och vara kladdigt seg. Servera
med rinnande eller vispad grädde, frukt, bär, glass eller kolasås.
Byt
ut smöret och få en laktosfritårta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar