måndag 20 juni 2011

Tex mex resttips

Tjipp! Varenda gång jag har gjort tex mexfärs så får jag både färs och grönsaker över, oftast så att det räcker till en liten tallrik men om man vill få ut en rejäl måltid med minimalt tillägg så gör vi en tex mex omelett. Till två portioner blir ca 100 gram färs och tre ägg lagom men det är ju helt beroende på hur mycket man har över och hur mycket man vill göra!


TEX MEXOMELETT

överbliven tex mexfärs
ägg
lite mjölk, salt & peppar
ost
jalapeño eller fefferoni
grönsaker
salsa
gräddfil

Stek på färsen igen så att den blir varm. Blanda ägg med en skvätt mjölk, salt och peppar och häll över färsen. Svischa runt äggblandningen och gör små hål i botten och svischa runt så att det blir jämnt fördelat. Sprid över riven ost och skivad chili, sätt på ett lock. Klart när osten är smält och äggen har stelnat.
Strö över grönsaker och servera med gräddfil och salsa.

Och nu kom jag ju ihåg att jag stekte ett paket bacon (skuret i små bitar) tillsammans med färsen.

Inga kommentarer: