torsdag 6 november 2008

Krabbkakor


MARYLAND CRAB CAKES MED PEPPARROTSSÅS 18 små kakor

180 g krabbkött, tillagat och finfördelat
1 dl ströbröd
2 msk finhackat salladslök
2 msk finhackad grön paprika
2 msk majonnäs
1/2 tsk senapspulver
1/2 tsk finhackat citronskal
1 äggvita
1 krm svartpeppar

SÅS
1/4 dl matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
2 msk finhackat salladslök
1 tsk pepparrot (jag skulle ta mycket mer)
1 tsk finhackad persilja

Ugnsvärme: 175 grader

1. Blanda krabbkött, ströbröd, salladslök, paprika, majonnäs, senapspulver, äggvita och svartpeppar i en skål. Blanda allt ordentligt, om smeten känns torr blanda i en tsk mjölk.

2. Gör 18 små kakor av smeten och lägg dem på en smord panna. Grädda 15 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna.

3. Rör ihop ingredienserna till såsen under tiden. Servera de varma krabbkakorna med såsen.

Äsch ni får vänta på det asiatiska receptet! Jag har promenerat nästan en mil i Nacka Reservatet idag och nu behöver jag mat. Köttfärssås med rotfrukter, pasta såklart och massor med nyriven parmesan.

Här hittade jag receptet, många krabb- och hummerrecept.

Inga kommentarer: