fredag 14 november 2008

Ljummen vinter sallad

8 potatisar
3 apelsiner
1 rödlök
1 burk kikärter
savojkål
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
½ citron, saften
timjan
svarta sesamfrön
2 msk rödvinsvinäger
olivolja
SoP

Ugnsvärme: 175

1. Halvera löken och skiva den tunt, lägg i en salladsskål och häll på vinägern.
2. Skala potatis och kvarta ner, koka al dente.
3. Häll och spola av kikärter, blanda i ugnsform med vitlök, timjan och svarta sesamfrön, salta. Rosta i ugn 15-20 minuter.
4. Strimla paprika och kål. Börja med att fräsa paprikan mjuk och blanda sedan ner kålen. Häll över citronsaften när den mjuknat, salta och peppra.
5. Skär bort skalen på apelsinerna. Filéa ur om du är ambitiös, annars skär ner i lämpliga skivor, blanda med löken, salta, peppra och blanda ner olivolja efter smak. Vänd ner potatis, kikärter, kål och parika. Servera omedelbart!

GOTTGOTTGOTT!
Tips Nr1- Om du vill göra det matigare och inte veganskt lägg till fetaost, om du vill hålla det veganskt blanda med svarta oliver.
Tips Nr2- Om du vill spara salladen och slippa besk apelsinsmak, skär bort allt vitt och filéa ur apelsinen

Inga kommentarer: