30-40 st
3 burkar kikärtor, sköljda och avrunna
2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta, pressad
2 ägg
1-2 dl mjöl
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderfrö, mald
SoP
ströbröd
2-3 ägg
olja
1. Mixa kikärtorna, det ska vara en blandning av slätmixade, hackade och hela kikärtor.
2. Blanda i osten och 2 av äggen, rör ner mjöl tills all ägg har bundits upp smeten ska fortfarande vara lite kladdig.
3. Sist har du i koriander, spiskummin, vitlök, salt och peppar, blanda ordentligt. Låt smeten vila i kylskåp 30-60 minuter.
4. Gör små biffar av chicken nugget storlek med blöta händer. Vispa upp äggen i en låg skål och häll några deciliter ströbröd på en tallrik. Doppa biffarna först i äggsmeten och sedan i ströbrödet.
5. Stek i het olja (eller fritera) några minuter per sida tills de är gyllenbruna och krispiga, låt rinna av på hushållspapper.
Servera varma eller kalla med tex pumpdipp, fetaoströra, röd- och vitsås, plommonsås
2 kommentarer:
Mmm... dessa verkar smaskens! Har länge letat efter ett bra recept på kikärtsbiffar. Problemet med mina tidigare har varit att de ramlat isär. Tycker du att dessa är fasta i konsistensen?
Ja, de här var verkligen fasta i konsistensen, ramlade inte alls isär. Jag tror att tricket var att låta det vila, låta mjölet binda upp ägget!
Skicka en kommentar