måndag 22 september 2008

Bulgursallad med päron, valnötter, savojkål och ädelostkräm.

Jaha nu försöker vi igen! Trodde att jag redan lagt upp det här MEN någonting sket sig!

Koka fullkornsbulgur, grovhacka valnötter, skiva rödlök riktigt tunnt och skär päron i lämplig storlek. Blanda allt och häll på lite god olivolja så att bulgurn inte klumpar sig. Strimla savojkål och ta bort det grövsta. Stek i rikligt med smör tills kålen tar färg och börjar mjukna, salta o peppra. Häll på ca 0,5dl apelsinjuice och brässera kålen. Blanda med resten av salladen och servera med ädelostkräm.



Mixa ädelost med creme fraiche, lite grädde, vinäger och honung, salta och peppra. Justera ev sötma och syra med mer honung och/eller vinäger. Krämen ska vara mjuk men inte rinnig.

Inga kommentarer: