torsdag 18 december 2008

FETAOSTSPÄCKAD FLÄSKFILÉ



500-600 g fläskfilé
100 g fetaost
1 kvist färsk rosmarin
3 knaperstekta baconskivor
steksnöre
salt
färskmalen vitpeppar
olivolja
1 zucchini
1 msk smör

Ugnsvärme: 175
SÅS
1 dl crème fraiche
1 dl ruccola
1 citron
1 tsk citronsaft
salt
vitpeppar


1. Mosa fetan och blanda ner finhackad rosmarin och bacon. Skär en 2-3 cm djup skåra längs hela filén och fyll med fetaosten. Bind med steksnöre, salta och peppra.
2. Stek köttet runt om i olivolja i en het stekpanna. Sätt in fläskfilén i ugnen 10-12 minuter, enklast är att ha en dig.termometer, strunta i tiden och ta ut filén när den når 70 grader. Ta ut köttet slå in i folie och låt det vila 10-15 minuter.
3. Riv zesten från citronen och blanda med citronsaften, salta och peppra. Grovhacka ruccolan, blanda med citronen och rör sist ner crème fraichen.
4. Skiva långa, sneda, tunna skivor av zucchinin och strimla sedan. Stek i smöret i en het panna, salta o peppra.
5. Ta bort snöret och skär fina, ganska tjocka skivor av fläkfílén och servera med zucchini och sås

1 kommentar:

Mathias Forsström sa...

den här blir till att skriva ner!
fetaost-junkie som man är. man kan ha det till allt, allt!