tisdag 23 mars 2010

Ugnsstektkyckling i lingonsky med gräddstuvad kål


2 kycklingklubbor
2 små morötter

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 selleristjälkar

några klickar smör

soja

peppar

buljong

vatten

½ dl frusna lingon

Ugnsvärme: 225 grader

1. Skala och klyfta löken, skala och krossa vitlöken, skär ner morötterna och sellerin i stora munsbitar. Lägg allt i en ugnsform med några smörklickar, peppra.
2. Lägg på kycklingklubborna och häll på lite soja och lägg på några smörklickar.
3. Sätt in i ugnen ca 20 minuter till kycklingen har fått fin färg. Dra ner värmen till 150 grader och ta ut kycklingen. Pensla eller ös kycklingen med det smälta smöret, häll på några deciliter vatten och några teskedar lantbuljong. Sätt in allt i ugnen igen och låt det gå en timme till.
4. Ös kycklingen då och då och spä med mer vatten om det reducerar för mycket. Tillsätt lingonen när det är en halvtimme kvar.

Servera med gräddstuvad vitkål à la Birgitta Höglund.

Inga kommentarer: