tisdag 3 februari 2009

RÄTT NR1 från 1949

SPAGHETTI MED DELIKATESSÅS & GLASERAD LÖK 4 port
4 hg spaghetti
KOKNING
tag till varje liter vatten ½ msk vatten
SÅS
2-3 h rökt skinka
2-3 msk tomatpuré
2-3 dl buljong (tärning & buljong)
salt, peppar
1 klick smör eller margarin
½ kg små gula lökar
1 msk smör eller margarin
2-3 dl vatten


Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Salta och lägg i spaghettin. Låt den koka mjuk och värm den därefter. Skär skinkan i tärningar och fräs den i en gryta. Sätt till tomatpuré och buljong och låt det hela koka samt smaka av.
Skala löken och stek den vackert brun.
Lägg upp spaghettin på varmt fat och lägg såsen som en bred rand på mitten. Lägg löken efter kanten på fatet och servera med riven ost.

Jag har inte ändrat något i receptet! Men nu för tiden kokar vi nog pastan så att den är klar när såsen är det och inte innan.

Inga kommentarer: