lördag 28 februari 2009

Snabb Kyckling Cacciatore


Jättegott med endast bröd till, annars passar risotto, pasta, potatis, cous cous vad du vill och självklart en hög med färskriven parmesan. Himla, hemskt jättegott.

KRISTINS CACCIATORE
1 hel kyckling, styckad
1 gul lök
några vitlöksklyftor
2 burkar goda hela tomater
2 glas vitt vin
½ tärning ekologisk kyckling buljong
2-3 dl goda gröna oliver
1 msk torkad timjan
SoP


1. Torka av kycklingen, salta och peppra. Finhacka löken och vitlöken.
2. Värm olja i en stor stekpanna eller gryta, lägg ner kycklingdelarna och bryn dem, tillsätt lök och vitlök när de är gyllene, fortsätt steka tills löken har fått svetta och blivit halvgenomskinlig.
3. Häll på tomaterna, buljongtärningen, vinet, oliverna och timjan. Låt puttra under lock 20-30 minuter, mosa ner de hela tomaterna och smaka av med salt o peppar.

Inga kommentarer: