söndag 20 december 2009

LUCKA NR. 20


Den här senapen bör stå några dagar för att smaken ska komma fram ordentligt, den håller flera veckor i lufttät burk med lock. Blanda senapen med lite grädde eller créme fraiche vid servering om du vill ha en mildare smak.

APRIKOSSENAP
½ dl bruna senapsfrön
½ dl gula senapsfrön
½ dl mjuka torkade aprikoser
1½ dl vatten
1 msk vinäger
2 msk farinsocker eller honung
1 tsk salt
½ dl olja


1. Koka upp fröna med vattnet, sätt kniven i mixern och häll i fröna och vattnet. Grovhacka aprikoserna och blanda med fröna, mixa 3-5 minuter tills senapen har fått en krämig konsistens av de gula fröna, de brukar finnas kvar som små korn.
2. Häll ner vinäger, salt, socker och olja i mixern mot slutet. Förvara senapen i en burk med lock i kyl- eller svalskåp.

Inga kommentarer: